فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال سوم شماره 2 (پیاپی 9، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد معصومی *، اکبر امینی صفحات 1-21

    یکی از عرصه های مهم آمادگی جسمانی، سنجش مهارت ها و توانایی های انسان ها می باشد که در آن، قابلیت هایی اندازه گیری می شود که آمادگی فرد را برای انجام اعمال روزانه عمومی و حرفه ای معین می کند. از جمله عناصری که در موفقیت بخش های انتظامی در جامعه موثرند. فرماندهان کوپ ها می باشند. این تحقیق به دنبال آن است تا میزان آمادگی جسمانی روسای کوپ انتظامی استان همدان را در سال 1393 بررسی نماید. نوع تحقیق کاربردی و به صورت توصیفی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق روسای کوپ انتظامی استان همدان به تعداد هفتاد نفر بود که به صورت تمام شمار به عنوان آزمودنی تحقیق انتخاب شدند. اطلاعات گردآوری شده برای تدوین مبانی نظری با بهره گیری از مصاحبه و اسناد موجود و یافته های تحقیق و مستندات مربوط به انجام سنجش آمادگی جسمانی به صورت عملی بوده است. تحلیل داده ها با بهره گیری از نرم افزار SPSS و برای تعیین خصوصیات جامعه آماری از جداول فراوانی آمار توصیفی و از آمار استنباطی با بهره گیری از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف استفاده شد.یافته های پژوهش نشان داد که میزان آمادگی جسمانی آزمودنی ها در سه آزمون دراز نشست، شنای سویدی و سرعت در حد مطلوب و میانگین دوی استقامت کم تر از حد مطلوب می باشد. علاوه بر این، یافته های تحقیق نشان داد که 80 % از روسای کوپ های انتظامی استان همدان دارای اضافه وزن و در خطر چاقی، 17% دارای وزن طبیعی و 3% از آنها مبتلا به چاقی هستند.

    کلیدواژگان: توانایی های جسمانی، روسای کوپ، استان همدان، چابکی
  • اکبر سلیمی*، عبدالرضا سیف صفحات 25-56
    هدف

    کاهش جمعیت جوان پدیده ای جهانی است که هرم جمعیتی را در جوامع توسعه یافته دچار تغییر نموده و در کشورهای در حال توسعه نیز تهدید آن پیش بینی شده است. کشورما نیز از این روند مستثنی نمی باشد لذا اخیر مقام معظم رهبری سیاستهای کلی جمعیت را ابلاغ و دولت محترم نیز اقداماتی در این زمینه معمول داشته است تا از تحقق تهدید مذکور پیشگیری گردد. هدف این مقاله شناسایی رابطه بین افزایش تعداد فرزندان خانواده با پیشگیری از بزهکاری آنها می باشد.

    روش

    این تحقیق از نظر نوع توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی با رویکرد نظری است. اطلاعات مربوطه از طریق مطالعات کتابخانه ای و سایت ها بدست آمده است. تحقیق شامل یک فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی بوده تحقیق با دیدگاه انتقادی نسبت به سایر تحقیقات موجود شروع و ادامه یافته است به گونه ای که اکثریت قریب به اتفاق تحقیقات فعلی افزایش تعداد فرزندان در خانواده را عامل خطر و سبب بزهکارشدن آنان می دانند ولی در این تحقیق به ازدیاد فرزندان خانواده با دیده عامل حمایتی و فرصت نگریسته شده ونقش و کارکرد آنان در پیشگیری از بزهکاری سایر فرزندان خانواده تبیین می نماید.

    یافته ها و نتایج

    با استفاده از مبانی علمی ، مبانی شرعی و اصول فرهنگ حاکم بر جامعه ایرانی به تحلیل موضوع پرداخته به گونه ای که هر سه فرضیه تحقیق تایید گردیده و ثابت شد که تعدد فرزندان از طریق تحکیم ساختار خانواده ، جامعه پذیرنمودن فرزندان و تقلیل و خنثی سازی تاثیر سایر عوامل موثر بر بزهکاری ، در پیشگیری از بزهکاری فرزندان خانواده نقش دارد.

    کلیدواژگان: پیشگیری، بزهکاری، فرزندان، خانواده، نوجوانان
  • خدیجه حیدری *، محمدمعین خزایی، سمیه راستگو فرد صفحات 57-73

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر خانواده نابسامان در گرایش فرزندان نوجوان به بزه کاری در شهرهمدان می باشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش های جمع آوری اطلاعات توصیفی پیمایشی می باشد جامعه آماری این تحقیق شامل خانواده نابسامان در گرایش فرزندان نوجوان به بزه کاری در سال 1395 می باشد، که40 نفر به عنوان نمونه و به روش تصادفی انتخاب شدند. در این پژوهش از یک پرسشنامه محقق ساخته برای سنجش متغیرهای تحقیق استفاده شده است که همه سوالات آن از نوع بسته است. این پرسش نامه براساس طیف لیکرت 5گزینه ای می باشد، روایی این پرسش نامه توسط افراد نخبه مورد تایید واقع شده است، مقدار آلفای کرونباخ بدست آمده برای پرسشنامه تحقیق904/ 0 به دست آمده که این نشان دهنده پایایی این پرسش نامه می باشد. در بخش آمار استنباطی از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف به منظور بررسی نرمال بودن متغیرها بهره می بریم، همچنین از آزمون دوجمله ای تحت نرم افزار SPSS ویرایش 20استفاده نموده است. نتایج پژوهش حاضر نشان داد: وضعیت خانوادگی بر بزه کاری فرزندان نوجوان تاثیرگذار است، همچنین نتایج نشان دادآشفتگی های خانوادگی، وضعیت اقتصادی خانواده، وضعیت باورها و اعتقادات مذهبی خانواده بر بزه کاری تاثیرگذار است ولی وضعیت اجتماعی خانواده بر بزه کاری فرزندان نوجوان پسر تاثیرگذار نیست.

    کلیدواژگان: خانواده نابسامان، گرایش فرزندان به بزه کاری
  • سمیه روحی*، حسین داوودی صفحات 75-100

    تحقیق حاضر با هدف « بررسی نقش شبکه های اجتماعی بر بروز پدیده طلاق در زوجین 20 تا 30 ساله استان همدان در 6 ماهه اول سال » انجام می گیرد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و نوع تحقیق کاربردی است. جامعه آماری تحقیق کلیه زوجین 20 تا 30 ساله استان همدان در 6 ماهه اول سال می باشد که بر اساس آخرین آمار 1040 نفر می باشند که تعداد 281 نفر از آنها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی است. جهت جمع آوری داده ها، از پرسشنامه شبکه های اجتماعی استفاده شده است که پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ ، 83/0 به دست آمد. جهت تحلیل داده ‏ها و آزمون فرضیه ها، از تی تک متغیره و آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج آزمون های آماری نشان دهنده آن است که شبکه های اجتماعی بر بروز پدیده طلاق در زوجین 20 تا 30 ساله استان همدان در 6 ماهه اول سال نقش مثبت و معناداری دارد. نتایج آزمون تی تک متغیره همچنین نشان داد که هر یک از ابعاد شبکه های اجتماعی (میزان استفاده، نوع استفاده و میزان اعتماد به کاربران) بر بروز پدیده طلاق نقش مثبت و معناداری دارد. در نهایت آزمون فریدمن نشان داد که رتبه بندی اظهارات پاسخگویان در هر یک از ابعاد شبکه های اجتماعی بر بروز پدیده طلاق در زوجین 20 تا 30 ساله استان همدان ، به ترتیب شامل؛میزان استفاده، میزان اعتماد به کاربران و نوع استفاده می باشد که نتایج آزمون نشان داد که معنادار می باشد

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، طلاق، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • رضا نوری *، علی بابائیان صفحات 101-134

    این پژوهش با عنوان «شناخت تاثیر بیکاری در گرایش جوانان به اعتیاد با تاکید بر عوامل جمعیت شناختی» انجام شده است. روش تحقیق حاضر، روش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد مطالعه را کلیه جوانان دختر و پسر معتاد شهر همدان در محدوده سنی 15-40 ساله شهرستان همدان در سال 1394 تشکیل داده که بر اساس اطلاعات موجود تعداد کل این افراد 2680 نفر است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برابر با 336 نفر برآورد شده و واحدهای تحلیل با شیوه طبقه بندی ساده انتخاب گردیدند. برای گردآوری اطلاعات، از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها به شیوه صوری و محتوایی و سنجش پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ انجام گردید که میزان پایایی حاصله در تمامی متغیرها بالاتر از 7/0 به دست آمد. جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات، از آمار توصیفی جهت توصیف اطلاعات و در بخش آمار استنباطی و جهت آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون های رگرسیون خطی ساده، t گروه های مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون خطی چند متغیری استفاده گردید. کلیه اطلاعات پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه وتحلیل و توسط نرم افزار AMOS آزمون مدل شد. نتایج این بررسی نشان داد که بین عوامل سه گانه مورد مطالعه در راستای بیکاری و اعتیاد به مواد مخدر یعنی نابرابری در فرصت های شغلی، فقر فرهنگی ناشی از بیکاری، فقر مادی ناشی از بیکاری، و عوامل جمعیت شناختی یعنی جنسیت، سن و میزان تحصیلات هر سه مولفه اقتصادی بر روی گرایش به اعتیاد جوانان شهرستان همدان اثر داشته اما از بین مولفه های جمعیت شناختی تنها سن اثر معنادار داشته و میزان تحصیلات و جنسیت عوامل اثرگذار بر گرایش به اعتیاد مواد مخدر شناسایی نشدند..

    کلیدواژگان: بیکاری، اعتیاد به مواد مخدر، جوان، شهر همدان
  • علی اسکندری، مصطفی زارعی، داوود دعاگویان صفحات 138-161

    هدف کلی این پژوهش بررسی، توصیف، تفسیر و درک زنان نسبت به علل بزه دیدگی و قربانی شدن زنان در فضاهای شهری است. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه زنان بین 18 تا 35 سال هستند که بر اساس فرمول کوکران (326) خانم به عنوان نمونه انتخاب شد. در طراحی پرسشنامه از پرسشنامه های استاندارد مزاحمت جنسی (فرچایلد، 2007؛ لرد،2009) استفاده شده است. از آلفای کرونباخ نیز به منظور به دست آوردن روایی تحقیق استفاده شده است که آلفای کرونباخ برای طیف میزان تجربه مزاحمت خیابانی در سطح 85/ است. تجزیه وتحلیل داده ها به وسیله تحلیل واریانس، آزمون F و آزمون T و همچنین آزمون ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفته است. طبق یافته های تحقیق بین نوع آرایش، نوع پوشش، نابسامانی محل سکونت و میزان تجربه مزاحمت جنسی رابطه وجود دارد؛ همچنین بر اساس نتایج تحقیق بین حضور پلیس در سطح شهر و مزاحمت جنسی رابطه معنادار و معکوسی وجود دارد. مساله بعدی بررسی رابطه بین وضعیت تاهل، میزان تحصیلات، سن و میزان تجربه مزاحمت جنسی زنان است که خروجی تحلیل آماری رابطه معناداری را بین افراد متاهل و مجرد متصور نیست. بنابراین، می توان گفت که تجربه مزاحمت خیابانی در خانم ها ربطی به وضعیت تاهل و تحصیلات و سن آن ها ندارد.

    کلیدواژگان: مزاحمت خیابانی، خشونت جنسی، پوشش، آرایش
|
  • Mohammad Masumi*, Akbar Amini Pages 1-21

    one of the most important elements of fitness,is analysis skills and humains abilities where analyse the skills that shows the person`s fitness for doing dailypublicandprofessionalactions. one of the usefull elements to reach success in disciplinary section are the Coop`scommanders. The purpose of this study is to findout hamedan`s Coop Commander`s fitness in 1393.this research is practical-descriptive. The statistical society of this research were 70 Commanders of Coop diciplinary in Hamedan province that were chosen randomly for this test;the gatherd information for preparing theoretical basics is done by using interview,available documents,researcher`s results and documention of practical fitness analysis.analysing the data is done by SPSS software and determining the particulars of statiscal society is done by statistical-descriptive tables and perceived statistics, by using KOLMOGROF ESMIRNOF test. the results of this research showed that the level of this fitness test was so far as possible(desirable)in these 3 tests:sit-up,push up,the speed desirable andendurancerunning. in addition to that,the results of this research showed that 80% of hamedan`s disciplinary Coop commanders have over weight by the risk of obesity,17% with normal weight and 3% have the obesity.

    Keywords: fitness, Coop`sCommanders, hamedancity
  • Abdoreza Saeyf, Akbar Salimy* Pages 25-56

    the current research has done in order to analyze effective factors in job satisfaction of commenber operation (with emphasis on Razavi and Soutern of Khorasan borders).the method this research was practical and discription style. Statistical group in this reseach includes 90 personnelof commender Razavi and Soutern of Khorasa in Taybad and Gezic . who have been tested by all of them . the questiones has been completed by reseacher. Two hypothesis of the current research were: 1-internal organization factors has effect on job satisfaction of operation commenders2- these factor have different effects on of operation commenders.After drivation of data these have been analysed by regression and data progressing was done through statistical package of social science. T test and Kay method .Finishing and data analysis show that priority of these effects on job satisfaction of operation commenders was occupation environment and personal factors.

    Keywords: satisfaction, effective, factor commender
  • Khadijeh heidari*, Moein Khazaei, Somaeh Rastgo Fard Pages 57-73

    The purpose of this research is studying effects of disorganized family in trends of adolescent children to crime in Hamedan. The present study is applied in terms of the objective, so it is descriptive-geodesic in terms of the methods of collecting information. The statistical society of this study is including disorganized family in trends of adolescent children to crime in the 1395, which due to the lack of cooperation, 40 of them were selected randomly as a simple. A made questionnaire, which all questions are closed-type, was used to evaluation of research variables. On the basis of Licort range, this questionnaire is a 5 option test. The authenticity of study is approved by elite individuals, and the value of obtained Cronbach’s alpha is 0/904 which represents the reliability of it. We utilize Kolmogorov-Smirnov test in order to reviews of being normal variables in the section of inferential statistics, also we use a two-sentence test under SPSS software (edited 20). The results of the present study showed that: family status affects on crime of adolescent children, as well family turmoil, family economy, family beliefs and religious beliefs affects on crime of them. But the social status of family does not affect on crime of adolescent children

    Keywords: disorganized family, trends of children to crime
  • Somayeh Roohi* Pages 75-100

    The purpose of the research was analysis of The Role of Social Networks on the phenomenon of divorce in 20 to 30 years Couples in the first 6 months of the year in the Hamadan province. The statistical population involved all of 1040 in 20 to 30 years Couples in the Hamadan province and 281 peaple were chosen by random sampling based on Cokran estimated sample size. The present study was descriptive and correlational study. In order to measure the variables used in the study of made-reasercher questionnaire was used to collect data. The validity of the questionnaires was confirmed by the experts in the field. The reliability of the questionnaire was measured using Cronbach alpha. It showed that the reliability of questionnaires was 0.83. Collected data with the aid at spss statistical software with descriptive and inference method (such one- Sampled T-test) were analyzed. The research results obtained with t test indicated that there was a positive role Social Networks and all components of (The use, type of use and the reliability to users) on the phenomenon of divorce in 20 to 30 years Couples in the first 6 months of the year in the Hamadan province. Furthermore, results of Friedman test showed that Ranking Factors Social Networks on the phenomenon of divorce include: The use, the reliability to users and type of use

    Keywords: Social Networking, divorce, Information, Communication Technology
  • Reza Nori *, Ali Babaeyan Pages 101-134

    This study has done entitled “ understanding the impact of unemployment on the tendency of youth people to drug addiction with emphasis on demographic factors.”
    The present research is a descriptive method of correlation. The studied statistical society includes all the addicted young boys and girls at the age of 15 to 40 in Hamedan province in 1394 that based on available data the number of these people is 2680. Using Cohran formula, the sample mass is estimated 336 people and units of analysis were chosen randomly. A researcher questionnaire was used in order to gather the information.by Using Cronbach Alpha coefficient, validity of the questionnaire content and stability of the evaluation were done and the acquired amount of the stability for all factors was achieved higher than 0.7. To analyze the information, the descriptive statics were used to describe it and to test hypothesis research in statistical inference area, simple linear regression test, independent T groups, unilateral analysis of variance and multi variable linear regression were utilized.All the information of the study were analyzed using the SPSS 23 software and modeled by AMOS. The result of this study stated that between 3 studied factors as to unemployment and drug`s addiction: inequalities of employment opportunities , cultural poverty and the pauperism resulting from unemployment and demographic factor, gender, age and education all 3 economic factors, had an impact on hamedan`s youth tendency to the drug addiction. But among demographic factors there is just age wich had significant influence and the of the education and gender were not found as influential factors on the drug addiction`s tendency.

    Keywords: : Unemployment, drug addiction, young, Hamedan
  • Mohammad Eskandari, Mostafa Zarei, Dawod Doagoyan Pages 138-161

    The purpose of this study is to describe, interpret, and understand of the causes of women being victim and victimization of women in urban areas. The population of the study is all women between 18 and 35 years old based on Cochran formula (326) women were chosen. Standardized questionnaires were used in the questionnaire of sexual harassment. Cronbach's alpha was used in order to gain validity. The Cronbach's alpha for the whole of experience of street harassment is at the level of 85 percent. Analysis of the data by analysis of variance F test and t test and Pearson correlation coefficient test was conducted. There is a relationship according to research findings between the makeup type, cover type, residence disorder and the experience of sexual harassment. There is also a relationship based on the results between police presence in the city and sexual harassment. The next issue is investigating the relationship between marital status, educational level, and age and experience of sexual harassment. There is not a significant relationship between married and unmarried based on statistical analysis output. So we could say that there is no relationship between married, education and age in women.

    Keywords: street harassment, Sexual Violence, Coverage, Makeup